Rook chips

Roken tijdens het barbecuen geeft aan het voedsel een onvergelijkbare smaak. De Monolith barbecues zijn er zelfs speciaal voor uitgerust. Een rookmand laat toe de rook chips in alle barbecues te gebruiken.

Hardhout is voor het roken het best geschikt zoals eik, hickory, pecan,... maar ook inheemse fruitbomen zijn zeer geschikt, zoals peer, appel, kers,.. Totaal niet geschikt en zelfs gevaarlijk zijn harshoudende houtsoorten zoals den, spar.

Net zoals bij wijn gaan sommige houtsoorten heel goed samen met bepaalde ingrediënten, maar je kan zelf experimenteren.

De rook chips die we bij BBQpassion maken is een puur natuurlijk product, afkomstig van het hout van fruitbomen. Wij werken niet met hout dat gedrenkt is in een fruit aroma.

Zo gebruik je onze rook chips

Neem een handvol rook chips en week het vooraf minimum een halfuur in water. Als je de rook chips droog op de kolen legt dan branden ze gewoon direct op.

 

Giet het water weg, en leg de rook chips op de hete kolen (of werk met een smoke box, een rook chips-mandje). De rook chips zal onmiddellijk beginnen te roken, en een heerlijk aroma verspreiden.

 

Leg het te roken stuk vlees, vis, ... van zodra de chips beginnen te roken, rauw op de barbecue. Rauw zal de opname van rook maximaal zijn.

 

Overdrijf niet met rook chips. Als je te veel gebruikt zal het voedsel bitter smaken.

Zo maken we onze rook chips

De oude hoogstam fruitbomen op onze boerderij, appel, kers, en peer, moeten jaarlijks gesnoeid worden.

Dat hout wordt gekleind en verhakseld.

Het resultaat is een middelgrof haksel...

...dat gedroogd wordt in de schuur tot het een vochtigheidsgraad heeft < 10 %.

De textuur is grof genoeg om niet onmiddellijk te branden, en fijn genoeg om gemakkellijk te verwerken.

Geen pesticiden, geen smaakstoffen, geen kleurstoffen.

 

Anders dan bij de meeste rook chips die je vindt, komt het aroma van het hout, niet omdat smakeloos hout gedrenkt is in een of ander kunstmatig aroma.

 

Puur natuur!​

Rook chips